lauantai 17. tammikuuta 2015

Tee se itse: Personoitava Sibelius e-kortti



YRI20-projektikurssi

Sibelius e-korttipalvelu

Hämeenlinnan lyseon lukion Luovan yrittäjyyden linjan opiskelijat ovat suunnitelleet ja tuottaneet personoitavan e-postikortin Sibeliuksen 150-vuotisjuhlavuoden palvelutuotteeksi. Palvelu on käytössä myös juhlavuoden jälkeen. Palvelun kohderyhmänä ovat niin hämeenlinnalaiset itse kuin kaupungissa vierailevat kotimaan ja ulkomaan vieraat ja turistit. Palvelu lisää näin Hämeenlinnan matkailun tuotetarjontaa. Se on tarjolla sekä suomeksi että englanniksi ja se on käyttäjälle ilmainen. Kortin voi lähettää s-postitse tai esim. Facebookin kautta.

Korttipalvelussa käyttäjä luo oman persoonallisen Sibelius-aiheisen e-kortin tutustuen samalla Sibeliukselle paljon merkinneisiin kohteisiin Hämeenlinnassa. Palvelussa on rasteja Hämeenlinnan kaupungilta. Kullakin rastilla valitaan yksi elementti korttiin seuraavasti:
-       Linnanpuisto – taustakuva (Luonto inspiroi Sibeliusta.)
-       Sibeliuspuisto – otetaan kuva itsestä ja mahdollisesta seurueesta Sibeliuksen patsaalla niin, että kuvassa näkyy myös sekä Sibelius että Lyseon vanha rakennus.
-       Lyseo – vastataan Sibelius-aiheiseen tietokilpailuun, jossa menestymisen mukaan saa yo-arvosanan L, M tai C korttiinsa.
-       Hämeenlinnan kirkko – valitaan oma suosikki neljästä Sibeliuksen sävellyksestä
-       Sibelius Center – valitaan korttiin väri (Sibelius näki musiikin väreinä)
-       Sibeliuksen syntymäkoti – valitaan korttiin Sibeliuksen lausahdus
Lisäksi sovelluksessa on jokaisen rastin kohdalla audiolinkki, josta voi kuunnella Sibeliukseen liittyvän tarinan.

Palvelu on www-sivu, mutta se näyttää mobiilisovellukselta (app), eli painikkeet ovat suuria ja elementtien sijoittelu tukee sitä lähtökohtaa, että pääsääntöisesti palvelua on tarkoitus käyttää älylaitteella. Palvelua voidaan kuitenkin käyttää normaalilla tietokoneella, koska kyse on www-sivusta. Jotta käyttäjä voi käyttää palvelua, hän siirtyy älylaitteen selaimella palvelun www-sivulle tai kuvaa älylaitteellaan QR-koodin. Palvelu löytyy osoitteesta www.sibcard.fi.

Tällaista korttipalvelua ei ole aiemmin tehty eli kyseessä on aivan uusi tuote. Palvelun sisällöistä vastaavat yri-linjan 8 opiskelijaa ohjaajineen ja teknisestä toteutuksesta vastaa Tommi Saksa Aatos Mediasta. Suunnittelutyö on tehty yhdessä opiskelijoiden ja Aatos Median kanssa. Mukana yhteistyössä on ollut myös Sibeliuksen syntymäkaupunki –säätiö. Hämeenlinnan kaupunki vastaa palvelinkuluista. Lisäksi Sound Supreme –äänitysstudio osallistui projektiin äänittämällä palvelun audiolinkit. Projektia on tukenut Teknologiateollisuus ry. 

Kortti julkistettiin 15.1.2015 ja se uutisoitiin näkyvästi mediassa












Ei kommentteja:

Lähetä kommentti